2Fighteur
Image default
Arts / Animation

Waarom koffie eigenlijk heel gezond is

Veel mensen hebben het zwarte goud nou eenmaal nodig. Voordat je twee bakkies ophebt, wil je eigenlijk de deur ook helemaal niet uit. Door de soms verslavende werking wordt koffie regelmatig vergeleken – en gecombineerd – met de sigaret. In tegenstelling tot haar ongezonde equivalent, zijn er juist meerdere gezondheidsvoordelen aan koffie verbonden, mits je dit natuurlijk met mate doet.

Vetverbranding

Enkele uitzonderingen daargelaten, wil eigenlijk iedereen wel een paar kilootjes verliezen. Men stort zich dagelijks op de loopband, duikt de sportschool in of richt zich tot allerlei controversiële hulpmiddelen, zoals afvalpillen of thee diëten. En dit terwijl het alternatief om de hoek licht: koffie!

Eén van de hoofdbestandsdelen van koffie, cafeïne, heeft bewezen een positieve invloed te hebben op vetverbranding, doordat het het metabolisme (de stofwisseling) versnelt – zowel bij zwaarlijvige als bij slanke personen. Wil je jouw effort in de sportschool extra kracht bijzetten, laat je bakkie dan niet staan!

Prestatieverbetering  

Cafeïne heeft niet alleen een positieve invloed op het metabolisme. Het verhoogt namelijk ook het adrenalineniveau in je bloed. Adrenaline is één van de belangrijkste hormonen in het lichaam, omdat het energie geeft, wat essentieel is voor het leveren van fysieke prestaties. Wanneer jij vlak voor het fitnessen een kop koffie neemt, kan dit jouw prestaties tot wel 12% verhogen, is uit diverse studies gebleken. Vergeet jouw pre-workout en neem een good old bak koffie!

Koffiebekers en accessoires

Vooral op kantoor heb je natuurlijk genoeg accessoires bij de koffieautomaat nodig. De leverancier van deze toebehoren is Uw Disposables. Wij hebben een ruim assortiment (plastic) koffiebekers en andere accessoires, zoals houten roerstaafjes, suikersticks, creamersticks en trays. Maar dit is niet het enige wat wij bieden. Op de werkvloer wil je natuurlijk jouw eigen customised koffiebeker, bij voorkeur met jouw bedrijfslogo erop. Ga daarom naar de website van Uw Disposables (koffiebekerbestellen.nl) voor al jouw koffie accessoires.