2Fighteur
Image default
Arts / Animation

Het schaakspel

Het schaakspel is van zichzelf al een erg veelzijdig spel om te spelen, maar toch is het leuk om te kijken naar de variaties die zijn bedacht op het originele schaken. Neem bijvoorbeeld het spel Kubb Vikingen. Bij de schaakkoning heeft u drie verschillende groottes beschikbaar: klein, medium en groot. De kleine versie is gewoon overal te spelen waar u maar wilt. De medium variant heeft een speelveld nodig van 5 bij 8 meter, dat is een tikkeltje groot, daarom is het aan te raden om dit spel buiten te spelen op een grasveld of op het strand. De grote variant is ook handiger om buiten te spelen omdat het een groot speelveld heeft, leuk om bij een feestje te doen! De koning is 6,5 x 6,5 x 30 centimeter.

Het schaakspel Kubb Vikingen

Maar hoe werkt het schaakspel Kubb Vikingen dan? Met deze variant van het bekende schaken is het de bedoeling om met uw team zo snel mogelijk de houten kubbs en de koning van het andere team om te gooien. Het is dus niet enkel de bedoeling dat twee mensen tegen elkaar spelen, maar er kunnen twee tot zes spelers per team meedoen! Erg leuk om tijdens feestjes of met vrienden te doen tijdens een spelletjesavond bijvoorbeeld.

Thinkfun schaakvarianten

Thinkfun is een Amerikaans bedrijf die bekend staat om haar denkspellen en educatieve spellen. Een aantal leuke en grappige variaties op het schaakspel vallen daar ook onder! Ze hebben onder andere de All Queen: een spel waarbij het de bedoeling is om de eerste vier op een aaneensluitende rij te zetten, het maakt niet uit of het horizontaal, verticaal of diagonaal is. In de breedste zin lijkt deze variant op vier-op-een-rij. Daarnaast is er ook Solitaire Chess, waarbij solitaire en schaken zoals de naam al impliceert gecombineerd worden. Eerst moet u volgens de instructie ieder schaakstuk op het schaakbord te leggen. Vervolgens moet u een stuk slaan, en u wint wanneer er een enkel schaakstuk overblijft van uw kant. Lijken deze schaakvarianten u leuk? Of misschien wilt u toch blijven bij de oude betrouwbare manier van schaken. Kies voor een goedkoop schaakspel van de Schaakkoning!