Explanimation laten maken door Donker Media

Explanimation laten maken

Explanimation? Wat is dat?

Een explanimation is een uitleganimatie (explain + animation = explanimation). Een explanimation is een korte animatie video van 60-75 seconde waarin een complex verhaal wordt teruggebracht tot de essentie. Door gebruik te maken van visuele ondersteuning, blijft de uitleg veel beter hangen dan bij een mondelinge uitleg.

Explanimation laten maken

“Tell me and I forget, show me and I remember”
Ken je dat? Je hebt een mooie uitleg gegeven aan iemand, of aan een groep, en na afloop komt iemand naar je toe met een vraag die je allang beantwoord hebt. Geduldig geef je opnieuw antwoord, terwijl je jezelf afvraagt hoe het toch komt dat mensen zo weinig van je verhaal begrepen hebben. Vaak komt dat doordat mensen visueel ingesteld zijn. Een explanimation is hiervoor de oplossing.

Explanimation maken, is dat niet moeilijk?

Jazeker, het maken van een explanimation is best lastig. Het dwingt je om in de schoenen van je klant (vaak een leek) te gaan staan. Bovendien moet je verstand hebben van design, vormgeving, animatie en verteltechnieken. Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven zoals Donker Media uit Eindhoven.
Bij Donker Media werkt een klein team van professionals keihard aan de mooiste explanimation. Dat doen ze niet alleen, maar samen met de opdrachtgever. Want wij hebben dan wel heel veel verstand van communicatie, storytelling, design en animatie, maar de opdrachtgever weet het beste hoe zijn bedrijf in elkaar zit. Door zijn insider kennis samen te voegen met onze deskundigheid op het gebied van uitleganimaties komen we tot het mooiste resultaat.
En dat levert een hoop op: je publiek snapt je verhaal beter, waardoor je minder tijd kwijt bent met uitleggen. Je bereikt een groot aantal mensen. Je verhaal blijft beter hangen en waarschijnlijk zie je ook dat je je doelen sneller haalt. En wij? Wij worden blij wanneer we onze explanimation op Facebook gedeeld zien worden.

Laat je explanimation maken door Donker Media in Eindhoven

Heb jij ook wat uit te leggen, wil je ook een explanimation laten maken? maar weet je niet goed hoe? Stuur dan een mail naar Donker Media, of bel ons. We gaan graag met je om tafel om te zien wat we kunnen bereiken. Bekijk hieronder een voorbeeld animatie van Donker Media voor Peopleassist: 

https://donkermedia.nl/explanimation/
3 years ago